VTA Tekniikka Oy

Luotettu kumppani

-

VTA Tekniikka Oy

Yhtiön perusti Veikko Tunturi V. Tunturin Autoliike Oy nimisenä vuonna 1959. Alusta lähtien yhtiön toimialana olivat kuorma-autojen muutostyöt, perävaunujen rakentaminen ja korjaaminen.

Yhtiö rakensi toimitilat Vantaan Vaaralaan samalle tontille, missä se toimii nykyäänkin. Toimitiloja on laajennettu vuosien saatossa kolmeen kertaan ja nykyisin yhtiön toimitilat käsittävät noin 4000 neliömetriä toimisto-, varasto- ja hallitilaa.

Omana tuotteenaan yhtiö kehitti 1980 luvun alussa lisäakseloinnit kuorma-autoihin. Tieliikenne säännösten muuttuessa tuli tarpeen asentaa kuorma-autoihin lisäakseleita lisäkantavuuden saamiseksi. VTA kehitti omat lisäakselirakenteensa, joiden asentaminen on nykyäänkin merkittävä osa yrityksen toimintaa. Lisäakseleita asennetaan Suomeen toimitettavien autojen lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan ja Sveitsiin meneviin kuorma-autoihin.

Vuonna 1986 Motoral Oy osti koko yhtiön osakekannan ja yhtiö liittyi Motoral konserniin. Tämän seurauksena yhtiön toiminta laajeni 1990 luvun alkupuolella kansainväliseen tekniseen tuontikauppaan ja siihen liittyvään markkinointiin sekä huolto- ja korjaustoimintaan. Myös yhtiön nimi vaihdettiin samassa yhteydessä VTA Tekniikka Oy:ksi.

Thermo King lämmönsäätölaitteiden edustus tuli yhtiölle 1991, Palfinger nostolaitteiden edustus tuli 1993 samoin Zepro nostimien. Kaikkiin edellä mainittuihin tuoteryhmiin on vuosien saatossa tullut lukuisia uusia tuotteita, joista tuotesivumme kertovat.  

Kuorma-autojen rakennemuutokset, lisäakseliasennukset, edellä mainittujen päälirakenteiden markkinointi, asennus sekä niiden huolto- ja korjaustyöt muodostavat nykyään VTA Tekniikan toimintaympäristön. Tätä toimintaa teemme valtakunnallisesti yhteistyökumppaniemme kanssa.


 

Varustetekniikan ammattilainen

VTA Tekniikka Oy on erikoistunut raskaan kuljetuskaluston nostolaitteiden ja kuormatilan lämmönsäätölaitteiden maahantuontiin ja myyntiin sekä niiden asennus-, varaosa- ja huoltopalveluihin. Lisäksi yritys tarjoaa lisäakselistoja ja kuorma-autoissa tarvittavaa erikoistekniikkaa.