-

Thermo King 1938 ->

Tuotenumero: historia

Thermo Kingin historia

 

Yli 70 vuotta sitten kesällä 1938 Thermo King toi markkinoille maailman ensimmäisen mekaanisen kuljetuskalustoon tarkoitetun kylmälaitteen. Tuolloin mekaaniset kylmälaitteet olivat jo lisänneet suosiotaan kotitalouksissa, mutta kuljetuskaluston oli tukeuduttava yhä pelkän jään varaan.
Thermo Kingin kylmälaitteen esittelyn jälkeen tämä työläs ja epäluotettava jäähdytysmuoto jäi historiaan.
Ensimmäinen lämmönsäätölaite oli alle asennettavaa mallia ja se asennettiin puoliperävaunuun, joka kuljetti vastateurastettuja kanoja myyntipaikoille. Uhkayritys oli loistava menestys: liha pysyi tuoreena, keksintö hyväksyttiin ja näin kokonainen uusi teollisuudenala sai alkunsa. Yhtäkkiä olikin mahdollista kuljettaa suuria määriä tuoretuoreita pitkienkin matkojen päähän.


Ensimmäinen mekaaninen kuljetuskaluston kylmälaite; Thermo King Malli A
 

Thermo King merkkipaalut

1938 – Ensimmäinen kuljetuskaluston lämmönsäätölaite
1938 Joseph Numero ja Frederick Jones patentoivat ensimmäisen kuljetuskaluston lämmönsäätölaitteen mallimerkinnältään ”Malli A”. Tämä merkkipaalu toi tullessaan pakastettujen ruokien, isojen supermarkettien ja ravintolateollisuuden aikakauden sellaisena, kuin ne tänä päivänä ovat. Jäähdytetty kuljetuskalusto mahdollisti tuoreiden elintarvikkeiden kuljetuksen kaikkialle kaikkina vuodenaikoina.

​​​​​​​
Thermo Kingille 1996 myönnetty kansainvälisen insinöörityön merkkipaalu -maininta.


1942 – Thermo King kehittää kannettavan kylmälaitteen
1942 Frederick Jones Thermo Kingiltä kehitti ensimmäisen kannettavan kylmälaitteen toisessa maailmansodassa ulkomailla olleille amerikkalaisille sotilaille. Kannettavuutensa ansiosta Thermo Kingin kylmälaitteet muuttivat olosuhteet rintamalla; sotilaat saivat tuoreita elintarvikkeita ja kylmiä juomia. Thermo Kingin kannettavia kylmälaitteita käytettiin myös kenttäsairaaloissa helposti pilaantuvien lääkkeiden ja veriplasman säilytykseen.

​​​​​​​
Thermo Kingin kannettava kylmälaite, jota käytettiin toisessa maailmansodassa mm. veriplasman säilytykseen.

1948 – Thermo King esittelee ensimmäisen “ilmakehäkontrolloidun” jäähdytetyn junavaunun
Nämä jäähdytetyt junavaunut, jotka pitivät tuotteet tuoreena säätelemällä lämpötilan lisäksi myös kuormatilan kosteutta, olivat suuri läpimurto kuljetuskaluston lämmönsäätöalalla. Nyt tuotteen myyjät ja ostajat havaitsivat, että isojen elintarvike-erien kuljettaminen rautateitse pitkien matkojen päähän oli tehokasta taloudellisestikin. Rahtikustannusten aletessa myös tuotteiden hinta aleni ja yhä useammalla oli varaa ostaa tuoreita elintarvikkeita.

1949 – Thermo King avaa koulutuskeskuksen
1949 Thermo King avasi ”Huoltokoulun”, joka tänä päivänä tunnetaan lämpötilanhallinnan teknisenä koulutuskeskuksena. Tämä Minneapoliksen päämajan yhteydessä sijaitseva laitos tarjoaa asentajille viimeisimpään tietoon ja taitoon perustuvaa teknistä koulutusta ja sertifiointia. Euroopassa asentajien tietotaidon ylläpidosta ja kehittämisestä sekä sertifioinnista vastaa koulutuskeskukset Belgiassa, Tšekeissä ja Espanjassa.

1958 – Dieselmoottorit käyttöön kylmälaitteissa
Dieselmoottoreiden käyttöönotto kylmälaitteissa 1958 oli iso askel monessa suhteessa, mutta tärkein niistä oli dieselmoottorin pitkä käyttöikä verrattuna silloisiin bensiinimoottoreihin. Kun bensiinikäyttöisen moottorin oletettavissa oleva elinikä oli 5,000 tuntia, oli se dieselmoottorilla 25,000 tuntia. Tällä oli merkittävä vaikutus kylmälaitteen käyttökustannuksiin, kun säännöllinen moottorinvaihtotarve poistui. Tämä myös osaltaan lisäsi pitkien matkojen kuljetuksia, kun suuret käyttötuntimäärät eivät enää edellyttäneetkään jatkuvia moottorin vaihtoja.

​​​​​​​
Thermo King -dieselmoottori

1992 – Ensimmäinen mikroprosessoriohjattu kylmälaite
1992 Thermo King julkisti ensimmäisen mikroprosessorin nimeltään ThermoGuard MP4 (µP-IV). Mikroprosessori mahdollisti entistä tarkemman kuorman lämmönhallinnan ollen kuitenkin samalla helppokäyttöinen. Tämä oli myös ensimmäinen merkki nykyiseen teknologiaan siirtymisestä, jossa tiedontallennus, hälytyskoodit ja telematiikka mahdollistavat tarkan seurannan ja raportoinnin.

1997 – Ingersoll-Rand ostaa Thermo Kingin
Tarkoituksenaan vahvistaa lämpötilanhallintasektoriaan Ingersoll-Rand osti Thermo Kingin 1997.
Yhdessä muiden lämpötilanhallintaan keskittyneiden yritysten, kuten Hussmannin kanssa, Thermo Kingillä on merkittävä osa ”maatilalta haarukkaan” –kylmäketjussa, jossa elintarvikkeiden laatua ja turvallisuutta ylläpidetään sadonkorjuusta kuluttajille jakeluun saakka.

2003 – Thermo King esittelee ensimmäisen -35°C merikonttien kylmälaitteen
2003 Thermo King esitteli MAGNUM -kylmälaitteen, ainoan markkinoilla olevan laitteen, joka kykenee ylläpitämään -35°C kuljetuslämpötiloja. MAGNUM takaa, että pakasteet pysyvät pakasteina vielä +50°C olosuhteissa. Tämä on erityisen tärkeää kala- ja äyriäisruoissa, joiden tasainen -35°C kuljetuslämpötila on tarpeen laadun varmistamiseksi.

​​​​​​​
Magnum

2007 – Thermo King perustaa Frederick McKinley Jones -tuotetutkimus- ja kehityskeskuksen
7.1 miljoonan dollarin investointien jälkeen Thermo King avaa viimeisintä teknologiaa edustavan testaus- ja tuotekehityskeskuksen osana yhtiön sitoutumista laadun jatkuvaan kehittämiseen. Euroopassa Thermo King avaa täysin uuden tuotetutkimus- ja kehityskeskuksen Prahaan, Tšekkeihin. Yli 18 miljoonan dollarin investoinnin vaatineessa huippumodernissa laitoksessa kyetään testauksien lisäksi ajamaan nopeutettuja elinikätestejä eri komponenteille ja jopa kokonaisille kylmälaitteille. Uusi perävaunujen kylmälaitesarja SLX oli ensimmäinen Thermo King -tuote, jonka kehityksessä päästiin käyttämään hyväksi uuden kehityskeskuksen suomia mahdollisuuksia.

  Thermo Kingin tutkimus- ja kehityskeskus Prahassa.
 


 

Varustetekniikan ammattilainen

VTA Tekniikka Oy on erikoistunut raskaan kuljetuskaluston nostolaitteiden ja kuormatilan lämmönsäätölaitteiden maahantuontiin ja myyntiin sekä niiden asennus-, varaosa- ja huoltopalveluihin. Lisäksi yritys tarjoaa lisäakselistoja ja kuorma-autoissa tarvittavaa erikoistekniikkaa.